sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kolmen suklaan juustokakku


Hupsista, viimeisimmästä leipomuksesta onkin vierähtänyt pari kuukautta, ja syy siihen on tietysti ollut ihanan pitkä ja kuuma kesä! Kesä meni kaikin puolin lomaillessa ja laiskotellessa, enkä tosiaan koko kesän aikana leiponut yhtään mitään!

Nyt kuitenkin otetaan taas ryhtiliikettä, ja sopiva tilaisuus tulikin viime viikolla, kun minua pyydettiin tekemään jo tutuksi tullut kolmen suklaan juustokakku eräisiin juhliin.

Pohjana on kolmasosa 4 munan kakkupohjasta, ja täytteet tein tällä kertaa tällä ohjeella (täyte tehdään kolmesti alla olevalla ohjeella):

2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
150 g vaaleaa /valkosuklaata/maitosuklaata/tummaa suklaata
1,5 rkl sokeria
3 liivatelehteä

Täyte tehdään siis kolmeen kertaan, ja jokaisella kerralla suklaa vaihtuu. Täyte valmistetaan sekoittamalla ensin kerma, sokeri ja tuorejuusto. Sitten joukkoon lisätään sulatettu suklaa. Viimeisenä sulatetaan liuotetut liivatteet muutamaan ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä, ja sekoitetaan ohuena norona täytteeseen.

Minä teen aina niin, että aloitan tummasta suklaasta, ja teen koko täytteen ja kaadan sen vuokaan kostutetun kakkupohjan päälle. Siinä välissä tiskaillessa ja seuraavaa  maitosuklaatäytettä tehdessä alin kerros ehtii jähmettyä sen verran jääkaapissa, että seuraava kerros ei sekoitu edelliseen. Näin kakkuun tulee kivannäköiset raidat :)

Koko kakun annetaan hyytyä yön yli jääkaapissa, ja seuraavana päivänä sen voi koristella haluamallaan tavalla. Minä olen tuoreiden marjojen ystävä, joten yleensä laitan niitä koristeeksi.


Tässä vielä kurkistusta uusimpaan projektiini, olen sisustamassa lasiterassiamme uuteen (vai sanoisinko vanhaan) tyyliin ;)



2 kommenttia: